Rally Sørland 2015

2015-04-25 23.00.34
Eyvind med førstepremien på Ernst hotell

Eyvind Brynildsen gjentok suksessen fra 2013 og ble totalvinner av Rally Sørland 2015. Sammen med kartleser Anders Fredriksson kjørte de til mål med bestetid i sin Ford Fiesta RRC.

Eyvind Brynildsen (27) fra KNA Varna har tross sin unge alder kjørt 45 VM-løp i rally. Denne prioriteringen gjør at han har satset mindre på NM. I år har han derimot satt NM på terminlista og fått full uttelling med seier i samtlige vinterløp. I helga fortsatte han seiersrekka under Rally Sørland. Sammen med kartleser Anders Frediksson fra Årjängs MK, kjørte han inn til årets fjerde strake NM-seier med sin Ford Fiesta RRC i den internasjonale klassen for de firehjulsdrevne bilene. Ved drøyt halvkjørt løp hadde Brynildsen og Fredriksson en ledelse på nesten 40 sekunder. Dermed var det bare å sikre seieren uten å ta nødige sjanser på de lunefulle sørlandsveiene.
Nummer to i denne klassen i dag ble Anders Grøndal og Roger Eilertsen fra NAF Motorsport Asker og Bærum. Grøndal satser på VM i år, og kjører derfor ikke alle NM-løpene med sin nye Citroën DS3 R5. De fikk ei snurring på den femte fartsetappen og tapte nesten 40 sekunder, men de greide bare å hente inn halve forspranget til Brynildsen. Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal ble nummer tre. Det var ingen selvfølge at Larsen skulle komme til start i helga, etter at han fikk store skader på sin Ford Fiesta under Hurumsprinten forrige helg. Eyvind Brynildsen tok initiativet til en kronerulling for å hjelpe rallykameraten umiddelbart tilbake i NM-kampen, noe Larsen satte stor pris på da han fra målrampa takket alle som har støttet opp om å få bilen klar til helgas løp. Dermed forsvarer han tredjeplassen i NM-sammendraget.
– Frank Tore er en meget sympatisk person som mange ønsker å se på skogen. Han er en flott ambassadør for sporten og en god kamerat. Derfor var det naturlig for meg å starte denne kronerullinga som viser hvilket flott miljø vi har i bilsportnorge. Det gleder meg å få konkurrere mot Frank Tore i helga, sa Eyvind Brynildsen før start.
Petter Kristiansen fra NMK Sør-Gudbrandsdal kjører en Subaru Impreza Sti og har med seg Ole Kristian Brennum i bilen, også han fra NMK Sør-Gudbrandsdal. I helga ble de nummer fire totalt, og sikret seg nok poeng til å opprettholde tredjeplassen i NM.

Eyvind sin Ford Fiesta RRC
Eyvind sin Ford Fiesta RRC

Årets første seier for Sindre Furuseth
I klassen for tohjulsdrevne biler internasjonale klasser med motorer inntil 2000 ccm vant Sindre Furuseth fra NMK Gardermoen og kartleser Øyvind R. Beckstrøm fra NAF Eidsvoll og Omegn i sin Renault Twingo R2. Dette var årets første seier til Sindre, som i januar ble tildelt Gretha Molanders Fond fra Norges Bilsportforbund, en pris som årlig deles ut til en lovende ung rallyfører.
– Dette var vanvittig morsomt, det har vært så mye dramatikk i klassen i dag. Jeg er veldig sliten men glad, sa en overlykkelig vinner på målrampa på Kristiansand torg. Nærmest Furuseth kom svenske Jacob Jansson og kartleser Andreas Johansson. De konkurrerer ikke om NM, derfor er det Thor Gunnar Hagen fra NMK Modum & Sigdal og Lena Lysen fra NMK Elverum som får nest mest mesterskapspoeng i dag etter av de ble nummer tre. Steve Røkland fra NMK Gardermoen kjørte bra på Sørlandet, men tapte en del på en avkjøring tidlig i løpet. Han ble nummer fire sammen med kartleser James Aldrige i Peugeot 208 R2. Marius Aasen, som kjører for NAF Motorsport Akser & Bærum, ledet NM etter vinterløpene. Sammen med kartleser Veronica Engan fra samme klubb, kjørte de ut av veien mot slutten av løpet og fikk skader på sin Ford Fiesta R2. På tross av at de tapte mye tid, klarte de å komme seg til mål og Aasen leder fortsatt NM foran Thor Gunnar Hagen og Petter Rolfsen.

Full poengpott til Stein Erik Brynildsen
I NM-klassen for firehjulsdrevne biler i nasjonal klasse var det Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum som lå i tet før helgas løp. Han er i Argentina sammen med Andreas Mikkelsen som kjører VM, og startet derfor ikke i Rally Sørland. Dermed åpnet mulighetene seg for konkurrentene, deriblant Stein Erik Brynildsen fra NMK Gardermoen. Han lot ikke muligheten gå fra seg, og vant klassen med god margin sammen med sin kartleser Vemund Leivestad fra NMK Aurskog-Høland, de kjører en Mitsubishi Evo IV. Nummer to i klassen ble Fredrik Aamodt og Ernst Raimond Klungeland fra NMK Egersund i en Toyota Celica GT4. Bernt Kollevold leder fortsatt NM, men nå ligger han kun ett poeng foran Stein Erik Brynildsen. Thomas Kvam fra KNA Telemark er nummer tre sammenlagt. Sammen med kartleser Stian Johnsen lå han på en tredjeplass, kun fire sekunder bak Aamodt etter 11 etapper, men måtte bryte med tekniske problemer på løpets aller siste etappe.

Første totalseier i nasjonal klasse for Edvall Martin Stenberg
Edvall Martin Stenberg og Trond Håvard Østheim får en lett tur hjem til Hadeland etter sin første totalseier i nasjonal klasse. De kjørte meget godt på de krevende sørlandsveiene med sin Ford Escort RS. Sakte men sikkert startet de innhentingen av konkurrentene, og når det gjensto to fartsetapper var de i ledelse foran Vidar Nordbø og Geir Stensland fra arrangørklubben som kjørte en Volvo 240, de endte på andreplass. – Vi startet litt forsiktig, men fikk opp farten litt etter litt. På slutten var det bare å trå til, fortalte Stenberg etter målgang, som kunne avsløre at det var første gang han kunne sprute sjampagne på målrampa. Sørlendingen Søren Snartemo fra NMK Konsmo hadde nok et lite favorittstempel på seg før løpet i Kristiansand. Sammen med kartleser Arne Ingar Stulen fikk han en solid ledelse fram til han fikk tekniske problemer med sin BMW M3 på den femte fartsprøva. Nummer tre i dag ble Tom Kristian og Hege Turvoll Lien fra NMK Modum & Sigdal i en VW Golf IV Kit Car. Jan Egil Halland fra NMK Nore og Uvdal – som ble nummer fire i dag – beholder NM-ledelsen foran Vidar Nordbø som ligger ett fattig poeng foran Tom Kristian Lien i sammendraget.

Veronica Engan best blant kartleserne
I NM-klassen for kartleserer har regjerende mester, Veronica Engan, fått et lite forsprang på 12 poeng. Roger Eilertsen er nummer to, men Ove Johnny Andersen er kun poenget bak. Han blir tett fulgt av Vemund Leivstad på en fjerdeplass.

Resultater:

Startliste_dag_1
Startliste_dag_2
Bruttliste
Tilleggstid
Resultater totalt
Resultater totalt klassevis
Resultater totalt m/ss tider
SS1
SS2
SS3
SS4
SS5
SS6
SS7
SS8
SS9
SS10
SS11
SS12